Fort Kijkduin

Wanneer je het terrein van Fort Kijkduin betreedt, passeer je als eerste de tamboer. Dit is een grote verdedigingsmuur die als doel had het fort, het wachthuis en de fortwachterswoning te verdedigen. Achter deze verdedigingsmuur bevindt zich het voorplein met de woning en het wachthuis.

www.fortkijkduin.nl

Marine Museum

Marinemuseum nu ook interactief een maritiem leercentrum voor alle leeftijden. De nieuwste aanwinst van het museum is het brughuis van de ex-hr.ms. de Ruyter: Maak kennis met het geleide wapenfregat en zijn bemanning en leer allles over de 3-D radar! Marinemuseum: door ANWB-leden verkozen tot leukste uitje van Noord-Holland 2012 én 2013.

www.defensie.nl

Reddingsmuseum

Op weg naar een Zweedse bark in nood bij Borkum, maak een aanvaring in de mist bij Schiermonnikoog mee, ervaar windkracht 10 in een windtunnel, test je vaardigheid als redder in een computerspel of verzend morseberichten naar elkaar! Echte historische reddingboten, maar ook modellen, reanimatiemiddelen, schilderijen en vele displays met originele filmbeelden maken een bezoek van gemiddeld 2-3 uur tot een fascinerend en informatief uitstapje voor jong en oud.

www.reddingmuseum.nl